Riadenie krízovej situácii 

Pri riadení krízových situácií sa podieľajú rôzne orgány štátnej a verejnej správy na všetkých úrovniach

  • Miestna úroveň: Obce a mestá zriaďujú krízové štáby. Spravidla majú obce a mestá vypracované plány krízového riadenia, často však chýbajú skúsenosti, multisektorové vedomosti a potrebné vybavenie. Samosprávy majú skúsenosti s riešením jednotlivých krízových situácií, ale nemajú nástroje na to, aby ich monitorovali a plánovali zmiernenie negatívnych dôsledkov. Samosprávy spolupracujú najmä s hasičmi
  • Regionálna úroveň: Okresné úrady zabezpečujú úlohy na úrovni kraja a komunikujú s orgánmi na miestnej úrovni.
  • Národná úroveň: Ministerstvo vnútra SRnajmä sekcia krízového riadenia realizuje audit rizík a analýzy územia, vrátane zasiahnutých skupín obyvateľstva. Realizuje aj stratégiu na zmiernenie dopadov zmeny klímy.
  • Medzinárodná úroveň: Mimoriadne udalosti a kríza typu COVID-19 sú koordinované na nadnárodnej úrovni aj prostredníctvom bilaterálnych a multilaterálnych dohôd, ktoré zabezpečujú organizácie ako WHO (World Health Organization), EÚ (Európska Únia) a NATO (North Atlantic Treaty Organization). Tieto organizácie zasahujú v prípade potreby humanitárnej pomoci alebo špeciálneho vybavenia. Systém riadenia prebieha na troch úrovniach: taktickej, operačnej a strategickej. 
  • Systém riadenia prebieha na troch úrovniach: taktickej, operačnej a strategickej. 
Riadenie mimoriadnej udalosti a krízovej situácie